Fudbal

Učitelj Guardiola objašnjavao beku od 50 miliona eura kako će se braniti od driblinga

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poznat je kao jedan od najboljih učitelja u svijetu fudbala, a na internetu se pojavio video snimak kako objašnjava svom defanzivcu Kyleu Walkeru kako se braniti u situaciji jedan na jedan.

Pep Guardiola - Screenshot

Video koji se pojavio na internetu pokazuje situaciju u kojoj je Kun Aguero bez ikakvih problema izbacio Walkera u igri jedan na jedan, nakon čega je šutirao prema golu, a ta situacija nije se svidjela Guardioli koji je odmah objasnio Walkeru način na koji će se u budućnosti braniti, piše “Klix“.

Iako je Walker igrač koji je plaćen 50 miliona eura, očigledno je da nije usavršio defanzivne tehnike pa mu je Guardiola kao kadetu objašnjavao na koji način će se braniti.

Walker je prvobitno pokušavao zaustaviti Aguera gurajući ga isključivo na desnu stranu i nije bio spreman na to da Argentinac brzo ode na lijevu stranu, što je ovaj uradio, a Guardiola mu je objasnio na koji način će se braniti od ovakvih driblinga protivnika.

Guardiolin fokus je na samoj orijentaciji Walkerovog tijela, kao i na činjenici da se u takvoj situaciji može braniti s obje noge.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh