Fudbal

Neodgovorni pojedinac bacio mrlju na proteste navijača Sarajeva

Navijači FK Sarajevo danas su protestirali ispred prostorija kluba u Titovoj 38b kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog smjene trenera Husrefa Musemića.

Protesti navijača FK Sarajevo - Avaz.ba

Neodgovorni pojedinac bacio je mrlju na proteste pristalica bordo kluba koji su trebali proteći mirno, prenosi “Avaz“.

Kako na svom Facebooku tvrdi Denis Huseinbegović, novinar Nove BH, ekipa ove televizijske kuće napadnuta je ispred prostorija FK Sarajevo.

Sramotno! Ekipa Nove BH napadnuta ispred prostorija FK Sarajevo – napisao je Huseinbegović.

Povodom ovog incidenta, oglasili su se iz ove TV kuće saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić, koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu. Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali.

Nova BH oštro osuđuje nasilje te bilo kakve napade na medijske ekipe, kao i pokušaje uskraćivanja slobode govora. Pozivamo nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa zakonom. Također, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji.

Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informiranja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu – saopštili iz Nove BH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh