Fudbal

Primera / U Španiji ništa novo: Barcelona golom Messija slavila kod Jorgandžija

Barcelona slavila protiv Atletico Madrida u odličnom derbiju kola.

Lionel Messi - Sport1.ba

Derbi 15. kola La Lige i dugo očekivanu utakmicu su na Wanda Metropolitano stadionu odigrali Atletico Madrid i Barcelona, a rezultat je, nakon mnogo uzbuđenja, bio 0-1.

Bila je ovo utakmica koja nam je ponudila sve. Tenzije, prekršaje, mnoštvo šansi, golmanske partije života, a na kraju i gol.

Atletico je odigrao najbolju utakmicu ove sezone i svaki drugi put bi to vjerovatno bilo dovoljno za slavlje. Ali, ne i večeras.

Golmani su, svakako, bili najzapaženiji akteri ove utakmice, jer su i Oblak i Ter Stegen “izvadili” neke nevjerovatne šuteve. No, jedan nije mogao da se zaustavi.

Nakon mnoštva propuštenih šansi koje je sam pripremio i asistirao, čarobnjaku iz Rosarija kao da je dosadilo i uzeo je sve u svoje ruke. Gol kojim je ponovo bodovno izjednačio Barcu sa Realom na vrhu tabele, Messi postiže u 86. minuti utakmice.

Nakon toga su se nastavile šanse i dinamičan fudbal, ali i tenzije na terenu, koje su poslije gola postale samo još jače. Izjednačenja, ipak, nije bilo, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh