Fudbal

Amar Osim: “Prije prethodnog derbija bilo mi je bitno da dobro odigramo, ali sada ne razmišljam tako”

Uoči sutrašnjeg sarajevskog derbija na Koševu, predstavnicima medija danas su se na Grbavici obratili šef stručnog štaba i kapiten Željezničara, Amar Osim i Sulejman Krpić.

Amar Osim - Fena

Strateg Plavih u uvodnom obraćanju je istakao:

Sigurno da bi bila komotnija situacija da smo bodovno izjednačeni. Nije ugodno, ali dobro. Sami smo sebe doveli u ovu situaciju. Ne treba obraćati puno na to pažnju, već pokušati biti na optimalnom nivou. Protiv ekipe koja je prva ne biti u dobrom izdanju ne može donijeti dobro. Snaga Sarajeva je u 7-8 pobjeda kod kuće. Ali, imamo i mi snagu. Bili smo prvi do ovog kola. Nismo loši. Naša snaga je u kvalitetu naše ekipe. Onaj ko bude bliži svom normalnom nivou, bit će bliži pobjedi. Ima dosta faktora koji mogu uticati na ishod utakmice“, kazao je Osim, piše “SCsport“.

Naglasio je kako Sarajevo u drugačijem sastavu dočekuje ovaj derbi u odnosu na prethodni:

Svi igrači su im se vratili, osim Pidre, koji je moja simpatija, mislim igrački. Nisu oni nešto posebno bolji od povratka igrača. Svi su mislili kada se ti igrači vrate, da će igrati ko prošle sezone, ali to nije slučaj“.

Zatim je riječ uzeo Sulejman Krpić, koji je izlaganje započeo kratkom analizom prošle utakmice protiv Širokog i promašajem sa bijele tačke u tom meču:

U karijeri sam šutirao 7-8 penala. Prvi put sam promašio. Nisam ni šutirao kako inače šutiram. Ljut sam na sebe. Imao sam i dosta prilika. Odmah sam analizirao svoju igru. Igrao sam i pod bolovima, ali to nije bitno. Znamo se nositi sa pritiskom. Znamo šta nas čeka sutra. Možda bismo bili zadovoljni bodom, ali idemo na pobjedu. Ne, nisam 100 posto spreman, sada sam spreman 300 posto“.

Zatim je Osim govorio o Željinim partijama nakon reprezentativnih pauza:

Nakon prve pauze osvojili smo bod protiv Veleža, druga pauza i prvo poluvrijeme protiv Mladosti veze nismo imali. Onda treća pauza protiv Širokog. Igrali smo najbolje, ali smo na kraju izgubili. Prije prvog ovosezonskog derbija sam rekao da mi je bitno da igramo dobro. Bilo mi je bitno da pokažemo protiv najboljeg protivnika gdje smo. Sada nismo loši nakon 17 kola. Neloši smo. Sada znamo gdje smo. I ovaj put bi mi, iskreno, manje značila dobra igra, jer znamo gdje smo“.

Potom je Krpić zaključio konferenciju ovim riječima:

Nije ni meni bilo svejedno prošli put kada sam izgubio na Grbavici. Sigurno da nije ni njima bilo lako kad su primili još dva više. Pripremamo se psihički i fizički. Spremni smo na sve. Ne moramo igrati ko Barcelona, City… Bitno je da uzmemo tri boda“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh