Fudbal

Prosinečki ostao bez premije od skoro milion KM, poznat iznos koji će dobiti kao otpremninu

Robert Prosinečki zvanično više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Fudbalski savez BiH je zvanično sporazumno prekinuo saradnju sa hrvatskim stručnjakom.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Bivša zvijezda Reala i Barcelone četiri mjeseca ranije napustio je kormilo Zmajeva. Prema ugovoru koji je potpisao 4. januara prošle godine, osim mjesečne plaće koja je iznosila 15.000 eura (30.000 KM), Prosinečki je trebao dobiti i premiju od 800.000 KM, u slučaju da odvede BiH na Evropsko prvenstvo.

Cilj u toku deset susreta kvalifikacija nije ostvario, pa je samim tim BiH i napustio ‘lakši’ za ovaj iznos, koji je trebao dobiti da zauzeo jedno od prva dva mjesta u našoj kvalifikacionoj grupi.

Ipak, BiH neće napustiti bez otpremine. Pripast će mu četiri plaće koje je trebao dobiti da je ostao voditi Zmajeve i u kvalifikacijama, do marta do kada je bio vezan ugovorom sa NSBiH.

S obzirom na to da mu je plaća bila 30.000 KM, Prosinečki će narednih dana kao otpremninu dobiti 120.000 KM.

Kako saznaje portal “Radiosarajevo.ba”, to je daleko manji iznos od onog za koji se Fudbalski savez BiH borio kada je prvi put podnio ostavku, koju Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u dva navrata nije odobrio.

“Izvršni odbor NSBiH ranije nije prihvatio ostavku, jer je bila sporna suma oko 400.000 KM. Tu su, uglavnom, u prvom planu bili sponzorski ugovori i ovaj sporazumni raskid je bio najbezbolniji za NSBiH. Bolje je dati 120.000, nego ostati bez 400.000 KM”, kazao je za “Radio Sarajevo” izvor iz NSBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh