Fudbal

Robert Prosinečki napušta kormilo nogometne reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je dogovorio da napušta kormilo nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba od izvora bliskog Nogometnog savezu BiH.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Hrvatski stručnjak je na odlasku sa klupe Zmajeva, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda ove informacije na Izvršnom odboru NSBiH.

Kada će se sjednica IO NSBiH održati?

“Do kraja naredne sedmice”, potvrdio je izvor.

Pregovori sa Prosinečkim su trajali nekoliko dana, a najveći problem je bio uvjet pod kojim će napustiti naš tim, koji je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo BiH doživio brodolom i zauzeo četvrto mjesto.

Podsjetimo, u prošli petak je obavljen žrijeb baraža. Bosna i Hercegovina će 26. marta biti domaćin Sjevernoj Irskoj, a u slučaju pobjede će 31. marta dočekati boljeg iz duela Slovačka – Irska.

UEFA je još ranije obznanila da će žrijeb grupa na Euru biti održan u Bukureštu, u subotu, 30. novembra, u 18 sati.

Ko će voditi BiH u susretima baraža još nije poznato. Javnost je zagrijana da to ponovo bude Safet Sušić, koji je BiH već odveo na veliko takmičenje. Riječ je u Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

“Mene još niko nije zvao, tako da ne bih ništa ni komentirao”, kazao je Sušić za “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh