Fudbal

Prosinečki nakon Nyona otkrio: “Imam samo jednu želju”

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je za Europsku nogometnu federaciju (UEFA), a intervju je objavljen na zvanična stranica NSBiH na Facebooku.

Robert Prosinečki - Twitter

Popualrni Robi je kazao da bi odlazak na Europsko prvenstvo 2020 sa Zmajevima bila kruna njegove trenerske karijere, piše “Radio Sarajevo“.

Podsjetimo, Zmajevi u polufinalu igraju protiv Sjeverne Irske (25. mart 2020.), a naš tim bit će i domaćin eventualne finalne utakmice (31. mart) protiv Slovačke ili Irske, ako prođemo Sjevernu Irsku, protivnika za kojeg je Prosinečki rekao da znamo sve o njima s obzirom na to da smo ih dva puta pobijedili u Ligi nacija.

Oglasio se selektor Prosinečki nakon žrijeba baraža za Euro

Kao što je poznato, reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u polufinalu play-offa sastati sa Sjevernom Irskom 26. marta 2020. na domaćem terenu. Ukoliko se naš tim plasira u finale, za protivnika će imati pobjednika para Slovačka-Republika Irska, a finalni meč će odigrati 31. marta 2020. također na svom terenu.

Sigurno je da dobro znamo Sjevernu Irsku, samim tim što smo dva puta igrali u Ligi nacija. Oba puta smo bili uspješni, jer smo ih pobijedili. Definitivno, o njima sve znamo. Imamo malu prednost jer igramo u Bosni i Hercegovini. No, sigurno će to biti jedna teška utakmica koja neće biti nimalo lagana za prolazak. Vjerujemo da možemo proći. Oni su igrali dobro u grupnoj fazi kvalifikacija, osim zadnje utakmice protiv Njemačke, ali su u globalu bili dobri i očekujemo jednu dobru utakmicu i vjerujemo da možemo proći i igrati finale“, kazao je Prosinečki.

Ostatak intervjua pogledajte:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh