Fudbal

Jose Mourinho novi trener Tottenhama

Jose Mourinho dogovorio je da naslijedi Mauricio Pochettino na mjestu menadžera Tottenhama, javlja Sky Sports.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Nakon pet i pol godina Mauricio Pochettino dobio je otkaz na klupi Tottenhama. ‘Spursi’ su prošle sezone pod njegovim vodstvom igrali finale Lige prvaka, a ove su u engleskom prvenstvu tek na 14. mjestu.

“Rezultati na kraju prošle i početkom nove sezone u Premier ligi su bili razočaravajući, ali dugo smo razmišljali i odugovlačili s donošenjem ove odluke. Nije to bila odluka koju je Odbor olako prihvatio, niti je žurio s njom”, objavio je Tottenhamov predsjednik Daniel Levy.

Ovo je otvorilo prostor njegovom nasljedniku na klupi Tottenhama.

Pregovori između predstavnika Tottenhama i Mourinha intenzivirali su se posljednjih nekoliko dana i nastavili u utorak navečer. Portugalac je ostao bez posla otkako ga je u decembru 2018. otpustio Manchester United, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh