Fudbal

“Gazzette dello Sport” oštro analizirao Zmajeve: Kolašinac ismijan, Pjanić i Prosinečki loši

Ugledna italijanska novina “Gazzette dello Sport” napravila je detaljnju analizu utakmice 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između BiH i Italije koja je završena pobjedom Azzurra s ubjedljivih 3:0.

No image - Haber.ba

Najbolju ocjenu i komentar u bh. timu dobio je Edin Džeko (6) za kojeg su napisali da nije imao dovoljno dobru podršku iz vezne linije, ali da je pokušavao i bio opasan, a “šesticu” su dobili i Armin Hodžić koji je ušao s klupe te Gojko Cimirot i Edin Višća.

Najviše kritika imali su na račun Seada Kolašinca koji je dobio najlošiju ocjenu (4,5), a njegovo ime se našlo i u naslovu teksta.

“Bernardeschi izludio Kolašinca”, napisali su novinari Gazzette u naslov, dok su u tekstu spomenuli kako je tokom utakmice bio stidljiv i sport, što nije ni nalik na ono kako segoloruk pokazao pred londonskim razbojnicima, kao i da je krivac za drugi pogodak Azzurra.

Selektor Robert Prosinečki za taktiku u ovoj utakmici dobio je ocjenu 5, a vrijedi izdvojiti i da je Miralem Pjanić također dobio ocjenu pet, kao i Adnan Kovačević i Zoran Kvržić.

S druge strane, Belotti i Donnarumma su dobili najbolje ocjene kod Italijanca (7,5), dok je taktika trenera Roberta Mancinija također dobila visoku ocjenu (7,5).

Italija je pobjedom protiv Bosne i Hercegovine stigla do devete pobjede u ovim kvalifikacijama i u narednom meču protiv Armenije pokušat će sa svih deset pobjeda završiti ovaj ciklus. S druge strane, BiH će u Lihtenštajnu tražiti utješnu pobjedu kako bi barem s trijumfom završili ove neuspješne kvalifikacije, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh