Fudbal

Vels slavio i ostavio odluku za posljednje kolo, pobjeda Slovenije, furiozna Belgija razbila Rusiju

Vels je u 9. kolu grupe E kvalifikacija za EP kao gost pobijedio Azerbejdžan sa 0:2 i zadržao je šanse da se plasira na Euro.

Vels - Screenshot

Velšanima je pobjeda bila neophodna, a do nje su došli pogocima Kieffera Moorea u 10. i Harryja Wilsona u 34. minuti. Velšani su sada treći sa 11 bodova, bodom manje iza Mađarske te će upravo njihov međusobni duel u posljednjem kolu odlučivati o putniku na EP, piše “SCsport“.

Šanse da se domogne smotre najboljih evropskih selekcija zadržala je i Slovenija koja je autogolom Tarasovsa u Ljubljani pobijedila Latviju sa 1:0. Ipak, šanse Slovenaca su samo teoretske i nisu toliko realne.

Fenomenalna Belgija zadržala je maksimalan učinak u grupi I, ostvarivši i devetu pobjedu. Crveni đavoli su kao gosti deklasirali Rusiju sa 1:4 (Dzhikiya 80′ / T. Hazrad 19′, E. Hazard 33′, 40′, Lukaku 72′), ali već ranije obje selekcije su osigurale plasman na EP.

U istoj grupi, Kazahstan je kao gost pobijedio San Marino rezultatom 1:3.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh