Fudbal

Pogotkom u 93. minuti “Zmajići” zakoračili u drugi krug kvalifikacija

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je zasluženu, ali teško izborenu pobjedu protiv Luksemburga rezultatom 1:0.

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH - Reprezentacija.ba

U drugom meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo Zmajići su upisali veoma važnu pobjedu koja može značiti i plasman u naredni krug.

Nakon remija sa domaćinom turnira kvalifikacija, Sjevernom Makedonijom, mladi bh. fudbaleri su danas bili bolji od vršnjaka iz Luksemburga i tako zakoračili ka plasmanu u drugi krug kvalifikacija, piše “SCsport“.

Jedini gol na utakmici, nakon prave drame, u trećoj minuti nadoknade postigao je Melvin Bajrović.

Zmajićima je u posljednjem kolu dovoljno da ne izgube sa pet ili više golova razlike od Engleske, što možda neće biti ni neophodno ukoliko Sjeverna Makedonija ne slavi protiv Luksemburga.

BiH je nastupila u sastavu: Dizdarević, Radonja, Aršić, Barišić, Dedić, Šošić, Đokanović, Ilinković, Stanić, Hasić i Drljo. IGrali su još: Bajrović, Kvakić, Varešanović, Hasanbegović i Jašarević.

Tabela:

  1. Engleska 6
  2. BiH 4
  3. Sjeverna Makedonija 1
  4. Luksemburg 0

Plasman u drugi krug zabilježit će dvije prvoplasirane selekcije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh