Fudbal

Finska i definitivno ostvarila prvi historijski plasman na EURO

U okviru 9. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine selekcije Grčke i Finske su ostvarile pobjede protiv Armenije i Lihtenštajna.

Teemu Pukki - Twitter

Grčka je na gostovanju kod Armenije slavila rezultatom 1:0, a jedini strijelac je bio Limnios u 34. minuti susreta čime su Heleni pokazali Zmajevima kako treba da se igra u Jerevanu protiv selekcije Armenije.

Podsjetimo, Zmajevi su u Jerevanu poraženi od Armenije rezultatom 4:2 čime smo izgubili gotovo sve šanse za plasman na EURO, a nakon čega je Robert Prosinečki podnio ostavku koju je kasnije povukao, piše “Sport1“.

S druge strane, u Helsinkiju je ispisana historija budući da je selekcija Finske pobijedila Lihtenštajn rezultatom 3:0 i tako ostvarila prvi historijski plasman na EURO.

Tuominen je doveo domaće u vodstvo u 21. minuti susreta, a onda je Pukki sa dva gola u drugom poluvremenu odveo domaće do historijskog rezultata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh