Fudbal

Jose Mourinho: “Manchester Cityju i Liverpoolu uopšte ne trebaju Guardiola i Klopp”

Španski fudbalski stručnjak Jose Mourinho objasnio je za “Daily Telegraph” zašto Manchester City i Liverpool ne trebaju Pepa Guardiolu i Jürgena Kloppa.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Smatram da je za uspjeh zaslužna klupska struktura. Pogledajte City. Vlasnik, izvršni direktor Ferran Soriano, sportski direktor Txiki Begiristain, Pep Guardiola… Pepov stručni štab i tek onda igrači. Vlada harmonija, empatija, hemija, kvalitet… Svi dijele isti projekt, dijele iste ideje. Isto mislim da je Jürgen Klopp u dobroj poziciji u Liverpoolu. Izuzetno je stabilan. Mislim da dobro kontroliše stvari u svojoj domeni, ali podržavaju ga ljudi koji isto razmišljaju, to je klupska struktura kakva bi trebala biti. Pep i Jürgen su fantastični treneri. Međutim, mislim da ako sutra jedan od njih dvojice napusti klub i na njihovo mjesto dođe drugi vrhunski trener, kao što su oni, ekipa bi i dalje bila tu gdje je sada“, rekao je Mourinho, piše “Klix“.

Dva trenutno najjača engleska kluba očito neke stvari rade daleko bolje od ostalih, a tome u prilog govore i uspjesi iz prošle sezone.

City je osvojio Premiership, FA Cup i Liga kup, dok je Liverpool uzeo naslov prvaka Evrope.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh