Fudbal

Tuzla City potopljen u Mostaru, Željin voz protutnjao Tuzlom

Ekipa Zrinjskog, u prvoj utakmici nakon smjene trenera Harija Vukasa, ostvarila je ubjedljivu pobjedu nad Tuzla Cityjem.

Zrinjski - Tuzla City - SCsport.ba

Susret je odigran u veoma teškim uvjetima, na granici regularnosti, nakon što je višesatna kiša praktično potopila teren Pod Bijelim brijegom.

U takvim uvjetima bolje su se snašli domaći fudbaleri, koji su poveli već u šestoj minuti, uz određenu dozu sreće. Naime, Frane Čirjak je šutirao, lopta okrznula Hadžanovića, prevarila Fejzića i završila u mreži gostiju, piše “SCsport“.

Uslijedilo je pravo mučenje u tom vaterpolskom ambijentu, da bi Zrinjski udvostručio prednost u 34. minuti. Strijelac je bio Kunić iz kontranapada, a i njegov šut je u mrežu skrenuo jedan igrač Tuzla Cityja. Ovog puta to je učinio Terzić.

Sve dileme o pobjedniku otklonio je Staniša Mandić u 64. minuti, svojim prvim golom u sezoni, i to nakon odlične kontre te ubačaja Tičinovića.

Konačnih 4:0 deset minuta prije kraja postavlja rezervista Kristijan Stanić pogotkom glavom.

Današnjim trijumfom Zrinjski, kojeg je u ovom meču s klupe vodio Nenad Gagro, koliko-toliko se vraća u bitku za vrh tabele, približio se svom današnjem protivniku na bod zaostatka i zauzeo petu poziciju.


Željezničar se vratio na vrh tabele Premijer lige BiH. Plavi su slavili večeras na Tušnju protiv Slobode te tako na najbolji način iskoristili remi Sarajeva u Bijeljini.

Već u uvodnim trenucima susreta gosti su dali do znanja da su došli po cijeli plijen. Terenska inicijativa isplatila im se već u 15. minuti, kada se Osmanković odlično snašao u gužvi nakon kornera i petom proslijedio loptu u Slobodinu mrežu.

Zatim je Željo nastavio nizati prilike. Sadiković je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a zatim kolosalnu priliku propustio Krpić, koji je nakon kontranapada pogodio Jusića na gol-liniji.

Imala je i Sloboda poluprilika, ali nije uspjela ozbiljnije ugroziti Erića do kraja poluvremena.

Najljepši detalj susreta desio se u 52. minuti. Semir Štilić je uzeo loptu na sredini terena, izbacio Jusića, a zatim maestralno lobovao Slobodinog golmana Lakića za 0:2! Velemajstorski, jedan od najljepših golova sezone, bez dvojbe.

Sve dileme o pobjedniku rješava Krpić u 78. minuti. Rutinski je poentirao na asistenciju raspoloženog veterana Štilića.

Tačku stavlja rezervista Zajmović u posljednjoj minuti za 0:4.

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat meča. Pobjeda kojom se Željo izjednačio po bodovnom skoru sa Sarajevom, ali ipak preoteo lidersku poziciju gradskom rivalu zbog bolje gol-razlike.

Sloboda, s druge strane, i dalje ne zna za trijumf, devetu utakmicu zaredom…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh