Fudbal

Miralem Pjanić u konkurenciji za najboljeg veznog igrača italijanske lige

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić se našao među nominovanim u konkurenciji za najboljeg igrača italijanske lige.

No image - Haber.ba

Radi se o prestižnoj nagradi na ceremoniji Gran Gala del Calcio, a Pjanić se našao među petoricom najboljih veznih igrača u Seriji A, a konkurencija su mu Piotr Zielinski (Napoli), Josip Iličić (Atalanta), Nicolo Barella (Cagliari) i Fabian Ruiz (Napoli).

Za najboljeg golmana konkurišu Wojciech Szczesny (Juventus), Samir Handanović (Inter) i Salvatore Sirigu (Torino).

U izboru za najboljeg odbrambenog igrača su Giorgio Chiellini (Juventus), Milan Škriniar (Inter), Aleksandar Kolarov (Roma), Kalidou Koulibaly (Napoli), Alex Sandro (Juventus), Joao Cancelo (Juventus), Giovanni di Lorenzo (Empoli) i Armando Izzo (Torino).

U konkurenciji za najboljeg napadača su Cristiano Ronaldo (Juventus), Duvan Zapata (Atalanta), Federico Chiesa (Fiorentina), Alejandro Gomez (Atalanta), Fabio Quagliarella (Sampdoria) i Krysztof Piatek (Milan).

Za titulu najboljeg trenera će se boriti Massimiliano Allegri, Siniša Mihajlović i Gian Piero Gasperini.

Dodjela nagrada bit će upriličena 2. decembra u Milanu, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh