Fudbal

Saudijski princ za 6,8 milijardi dolara kupuje Manchester United

Saudijski princ Mohammad bin Salman spreman je platiti 6,8 milijardi dolara kako bi kupio Manchester United od porodice Glazer i već od sljedeće sezone postao vlasnik najbogatijeg kluba na svijetu.

No image - Haber.ba

Bin Salmanova porodica teška je 1,4 trilion dolara i spremna je ponudu koliko god treba da Glazeri popuste i prodaju klub, piše “Fox Sports”.

Izvori s Old Trafforda tvrde da je ponuda od 6,8 milijardi dolara nešto što oni nikako ne bi mogli odbiti. Američka familija kupila je United za 790 miliona dolara prije 14 godina, ali su također stvorili i ogroman dug za klub, prenosi “Hina”.

Ipak, ako sve prođe kako treba, Glazeri bi na prodaju trebali zaraditi nešto više od dvije milijarde dolara. I ranije se pisalo o interesu Saudijaca, a sada je, čini se, napravljen još jedan korak prema dogovoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh