Fudbal

Balotelli namjeravao napustiti teren zbog uvreda na rasnoj osnovi

Fudbaler Breše Mario Balotelli namjeravao je da napusti teren u današnjoj utakmici protiv Verone, nakon što su ga navijači protivničke ekipe vrijeđali na rasnoj osnovi.

Uplakani Mario Baloteli - BHRT.ba

Incident se dogodio u 60. minutu. Dio navijača Verone oponašao je majmunske krike, Balotelli je prekinuo akciju, uhvatio loptu i bijesno je šutnuo na tribinu sa koje su se čule uvrede.

On je pokazao na uši, nagovijestivši da je nešto čuo, a zatim se zaputio iza gola Verone, u namjeri da napusti teren.

Njega su tada okružili saigrači, ali i nekolicina igrača Verone, koji su pokušali da ga smire.

Utakmica je bila prekinuta nekoliko minuta, nakon što je sudija tražio od spikera na stadionu da upozori navijače da će se igrači povući u svlačionicu u slučaju istog incidenta, prenosi “Beta”.

Balotelli je ostao na terenu i postigao gol, ali to nije bilo dovoljno da spriječi poraz Breše (1:2).

“Mi smo uz Marija i protiv bilo kakve vrste rasizma. Rasisti su neznalice”, rekao je Balotelijev agent Mino Rajola.

Fudbaler Verone Ivan Jurić smatra da se ništa nije dogodilo.

“Ne plašim se da to kažem, danas se ništa nije dogodilo, nije bilo rasizma, ničega, več zviždanja i provociranja sjajnog igrača. Gade mi se rasističke uvrede, ali danas nije bilo ničega, ni malo, ničega. Laž je reći drugačije. Ne treba pričati gluposti, on je fantastičan igrač, ali ne treba praviti priču gdje je nema”, rekao je hrvatski fudbaler za Sky.

Na italijanskim stadionima navijači često oponašaju majmunske krike vrijeđajući tamnopute igrače. Posljednji u nizu incidenata bio je sa Romeluom Lukakuom iz Intera, a vrijeđani su i Frank Kesi iz Milana, nekadašnji igrač Juventusa Mojze Kin i Ronaldo Vieira iz Sampdorije.

Fudbalski savez Italije do sada nije strogo kažnjavao klubove zbog incidenata navijača na rasnoj osnovi, ali su njegovi čelnici, kao i čelnici nekolicine klubova predložili nultu toleranciju za rasizam.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh