Fudbal

Trenutak historije evropskog fudbala: Liga prvaka podsjetila na čuveni pogodak Elvira Bolića

Na današnji dan 1996. godine, legendarni bh. fudbaler Elvir Bolić i Fenerbahce ispisali su stranice historije evropskog fudbala.

Elvir Bolić - SCsport.ba

Naime, 30. oktobra 1996. istanbulski klub je postao prvi tim koji je Manchester Unitedu nanio domaći poraz u Evropi, slavivši u Ligi prvaka, na kukltnom Old Traffordu, rezultatom 0:1.

Strijelac odlučujućeg gola bio je Elvir Bolić, koji je matirao Schmeichela u 78. minuti meča. Na taj trenutak podsjetio je zvanični Twitter profil Lige prvaka, na kojem je objavljen Bolićev pogodak iz 1996., piše “SCsport“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh