Fudbal

La Liga / Čudesna partija i spektakularan gol Messija za veliki jubilej

Barcelona je pobijedila Valladolid 5:1 u 11. kolu španskog prvenstva.

Lionel Messi - Twitter

Lionel Messi odigrao je briljantnu partiju, postigao je dva gola i upisao dvije asistencije. Messi je proslavio i veliki jubilej, zabio je 50. gol u karijeri iz slobodnog udarca, prenosi “Gol“.

Barcelona je povela golom Clement Lenglet već u 2. minuti. Valladolid je izjednačio preko Kika Olivasa u 15. minuti. Arturo Vidal na Messijevu asistenciju ponovno dovodi Barcelonu u vodstvo u 29 minuti. Messi je pet minuta poslije sjajno pogodio rašlje iz slobodnog udarca. Bio je to udarac s nekih 25 metara.

Argentinac je povisio na 4:1 u 75. minuti. Asistirao mu je Ivan Rakitić, koji je u 60. minuti ušao umjesto Frankieja de Jonga. Dvije minute poslije Luis Suarez je postavio konačni rezultat, a Messi je upisao drugu asistenciju na utakmici. Barcelona je ovom pobjedom zadržala prvu poziciju, sada ima 22 boda, dva više od trenutno drugoplasirane Granade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh