Fudbal

Messi: “Ronaldo je najbolji napadač svih vremena”

Argentinski fudbaler Lionel Messi, koji je prije dvije sedmice  po šesti put u karijeri osvojio Zlatnu kopačku u intervjuu za argentinsku TV kuću TyC Sports govorio je o budućnosti u Barceloni, VAR-u, ali i otkrio ko je po njemu najbolji napadač svih vremena.

No image - Haber.ba

”Sviđa mi se VAR ako se koristi dobro. Doveden je radi uklanjanja sumnji, ali to još uvijek ne radi. I dalje odluke donosi sudac i ne zasnivaju se na onome što se stvarno događa u pokretu. To je vrlo dobra stvar, ali se ne koristi dobro”, rekao je Messi.

Na pitanje tko je po njemu najbolji napadač svih vremena rekao je:

”Ronaldo je bio fenomen. Od svih napadača koje sam ikad vidio bio je najbolji. Bio je nevjerovatan”, rekao je najbolji igrač Barcelone misleći pritom na Ronalda Luísa Nazária de Limea, piše “HRT“.

O odlasku iz Barcelone rekao je da ne razmišlja.

”Ne želim otići odavde. Ne mogu razmišljati o odlasku iz Barcelone. Sanjam o tome da bih mogao igrati u Argentini, u Newellu, ali ne znam hoće li se to dogoditi. Imam porodicu i oni dolaze prije mojih želja”.

Lionel Messi jedan je od igrača koji je postigao najviše golova u historiji fudbala, ali ipak sebe ne smatra “tipičnim strijelcem”.

”Nisam tipični strijelac. Volim dolaziti iz pozadine, biti u kontaktu s loptom i kreirati. Volim jasno postići gol, ali to mi nije opsesija. Ne živim zbog toga”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh