Fudbal

Domaći propustili šanse u finišu: Radnik i Široki Brijeg odigrali meč bez pogodaka

U utakmici 14. kola BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine između Radnika i Širokog Brijega nije bilo previše uzbuđenja, a susret je na kraju završio bez pogodaka.

FK Radnik - SCsport.ba

Na početku utakmice Radnik je bio nešto opasniji. Imali su domaći neke napade koji su obećavali, međutim pravih prilika nije bilo. U 18. minuti gosti su imali veliku priliku kada je pogriješio Popara, ali Marić je šutirao malo pored gola. I u nastavku Bijeljinci su bili nešto bolji tim, no pravih šansi nije bilo, piše “SCsport“.

Peco je u 25. minuti šutirao ravno u Zlomislića. Maksimović je u 38. minuti uputio udarac koji je otišao pored gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata. U nastavku Ćorić je bio u prilici u 53. minuti, no loše je šutirao.

Nedugo nakon toga Jović je bio neprecizan. Radnik je imao dobru priliku u 72. minuti, ali iz dobre pozicije Bradonjić je šutirao pored gola. Isti igrač bio je u šansi i u 83. minuti, no Zlomislić je zaustavio njegov udarac. Pokušao je i Motika u finišu, ali rezultat se nije mijenjao. Novu veliku priliku propustio je Bradonjić pogodivši stativu.

Stadion: Gradski stadion (Bijeljina). Gledalaca: . Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Jović, Marić (Široki Brijeg).

RADNIK: Bilobrk, Radović, Simonović, Mekić, Vasić, Popara (od 68. Sušić), Posinković (od 75. Motika), Peco, Maksimović, Đurić (od 62. Bradonjić), Šubert.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Matić, Barišić, Ćorić, Jurilj (od 64. minute Vukoja), Jović, Marić, Kovačić, Hrkać (od 81. Vukoja), Bagarić, Enin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh