Fudbal

Prvi u historiji: Messi strijelac u 15 uzastopnih sezona Lige prvaka

Lionel Messi postigao je svoj prvi gol ove sezone u Ligi prvaka. Argentinac je poslije asistencije Arthura zabio u trećoj minuti za Barcelonu u pobjedi 2:1 kod Slavije u Pragu i time postavio nevjerovatni rekord u elitnom takmičenju.

No image - Haber.ba

Ovim golom Messi je postao prvi nogometaš u historiji koji je zabio jedan ili više golova u 15 uzastopnih sezona Lige prvaka!

Nakon toga je Slavija izjednačila u 50. minuti golom Borila, a Katalonci slavili autogolom Olayinka sedam minuta kasnije.

Prvi pogodak u Ligi prvaka Messi je zabio 2. novembra 2005. godine na Nou Campu protiv Panathinaikosa, a protiv Slavije je postigao 113. gol u 138. nastupu u Ligi prvaka i drugi je najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja iza Cristiana Ronalda (127), piše “SCsport“.

Također, Messi je do sada u pet sezona završio kao najbolji strijelac najjačeg klupskog nogometnog takmičenja. U sezoni 2008./2009. zabio je devet golova. Potom je 2009./10. zabio osam pogodaka, 2010./11. stigao je do 12 pogodaka, a četvrtu sezonu, 2011./12., obilježio je s 14 golova. Potom je u sezoni 2014./15. pogodio 10 puta i podijelio prvo mjesto s Ronaldom i Neymarom, a prošle sezone je također bio prvi strijelac s 12 golova.

No, ni tu nije kraj rekordima. Messi je protiv Slavije zabio 33. ekipi u Ligi prvaka, po čemu je također nedodirljiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh