Fudbal

Zvonić junak “Rođenih”: Velež u mostarskom derbiju pobijedio Zrinjski

13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

U sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva, a posebnu pažnju privukao je mostarski derbi u kojem je Velež na stadionu “Rođeni” pobijedio Zrinjski rezultatom 1:0.

Na početku meča igralo se dosta otvoreno, ali nije bilo pravih šansi. U 7. minuti bilo je veoma opasno pred golom Zrinjskog, jer je Brandao izvršio pritisak na Brkića, ali se golman gostiju snašao. U 13. minuti Fajić je loše iz slobodnog udarca. I u nastavku je igra bila skromna sa obje strane.

U 35. minuti najvatreniji navijači Veleža popularni “Red Army” napravili su bakljadu, a tri minute kasnije vidjeli smo i prvu ozbiljniju šansu na utakmici. Govedarica je šutirao, ali mu je golman Veleža Bobić sjajno odbranio. Nedugo zatim, na drugoj strani, veliku šansu imao je Fajić kada je uklizao i promašio prazan gol sa tri-četiri metra.

U 43. minuti nakon opasnog napada, Ibanez je šutirao, ali je lopta otišla pored gola, pa su do odlaska na odmor mreže mirovale,piše Avaz.

Zrinjski je prvi zaprijetio u drugom dijelu kada je dalekometni pokušaj Ćosića uz dosta muke odbranio Brkić. Nakon toga uslijedio je period igre bez većih uzbuđenja. Velež je napadao, pokušavao, ali nije bilo prave završenice “Rođenih”. U 71. Kadušić je u posljednjem trenutku izbacio ubačaj Vehabovića i ostalo je 0:0.

Velež je do gola došao u 86. minuti kada je Zvonić nekako ugurao loptu u mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih navijača na tribinama. Gosti su pokušali odmah uzvratiti nakon primljenog gola, ali Čurjurić nije uspio pogoditi.

Radnik je u gostima bio bolji od Tuzla Cityja 3:0. Demir Peco u 75., Karić u 82. iz penala i Posinković u 90. minuti bili su strijelci za tim iz Bijeljine.

Borac je u Ugljeviku savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:0, a golove za goste iz Banja Luke postigli su Crnov u 35. i Vranješ u 62. minuti iz penala.

Premijerligašku subotu zatvorit će utakmica između Željezničara i Mladosti DK koja se igra na Grbavici od 18 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh