Fudbal

Rođeni i Plemići najavili derbi: “Želimo pobijediti, to je posebna utakmica”

Velež i Zrinjski u dobrom raspoloženju dočekuju gradski derbi. Pauza u prvenstvu prijala je i jednima i drugima. Zrinjski je putovao u Rijeku, a Velež u Vogošću. U fokusu je bila predstojeća utakmica, a i jedan i drugi trener najavili su igru na pobjedu uz maksimalan respekt prema protivniku.

Rođeni i Plemići najavili derbi - PR/Haber.ba

Osjeća se atmosfera derbija na svakom koraku. Dok idem u prodavnicu, navijači prilaze i pitaju: “Hoćemo li pobijediti?”. Znam da se i ovaj meč igra za bodove kao i drugi, ali je ipak prestiž važan, i to su mečevi o kojim se dugo kasnije priča u gradu. Posljednje dvije utakmice koje smo igrali na domaćem terenu potvrda su da imamo kvalitet. Nadigrali smo Željezničar i Tuzlu – ekipe iz vrha i to mi budi dodatni optimizam pred derbi. Naravno, respekt Zrinjskom. Nadam se dobroj utakmici i dobroj atmosferi. U Vrapčićima niko nije favorit, kazao je u najavi Feđa Dudić.

Velika očekivanja ima i Hari Vukas. Trener Zrinjskog rekao je da je njegov tim u ovom trenutku kvalitetniji, ali i da to ne mora biti presudno na derbiju.

Neću reći ništa novo kad kažem da je derbi poseban, kao i da smo mi kvalitetniji od Veleža. Ali kvalitet ne mora biti presudan. U ovakvim utakmicama se mora dati sve od sebe da bi se ostvario cilj, a on je i u ovom slučaju jasan, rekao je Vukas.

Kapiteni Pero Stojkić i Denis Zvonić poručili su da su svi igrači spremni, te da u oba tabora vlada dobra atmosfera. Zvonić je kazao da će igrači Veleža dati sve od sebe kako bi se pobijedilo, dok je s druge strane Stojkić najavljuje otvoren meč i dobru igru, pa na koncu i pobjedu gostiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh