Fudbal

Mane: “Šta će mi deset Ferrarija, 20 satova sa dijamantima i dva aviona”

“Sagradio sam u domovini neke škole, fudbalski stadion… Redovno kupujemo odjeću i obuću kome je neophodna”…

No image - Haber.ba

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane otkrio je danas da je izgladio sve probleme koje je imao sa saigračem i partnerom u navali “Redsa” Mohamedom Salahom. Reprezentativac Senegala žestoko se naljutio na Egipćanina tokom utakmice protiv Burnleyja ove sezone, jer ovaj nije dodao loptu kada je bio u izgledanoj situaciji da postige gol.

Mane i Salah su kasnije u svlačionici porazgovarali i riješili nesporazum, pa Jurgen Klopp nije morao da interveniše, prenosi “Mozzartsport“.

“Da, Klopp me je pozvao u svoju kancelariju da vidi zbog čega sam bio ljut. Rekao sam mu da smo već sve riješili između sebe. Bio je iznenađen”, kazao je Mane.

Senegalac je pažnju izazvao i izjavama vezanim za svoj dobrotvorni rad u domovini…

“Šta će mi deset Ferrarija ili 20 satova sa dijamantima ili dva aviona? Hoće li to ovaj svijet učiniti boljim?”

Mane je podsjetio javnost na svoje početke:

“Radio sam teške poslove, igrao bosonog… Nisam imao mogućnost da idem u školu i često sam bio gladan. Sada kada dobro zarađujem želim da pomognem ljudima koji su u teškoj situaciji”.

On mnogo čini za svoj narod u domovini, pogotovo za region u kome je rođen, gdje svakoj porodici koja je ugrožena mjesečno daje po 70 eura. Radi se stotinama porodica…

“Sagradio sam neke škole, fudbalski stadion… Redovno kupujemo odjeću i obuću kome je neophodna”.

Sadio Mane, fudbaler Liverpoola, velika zvijezda i – čovjek.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh