Fudbal

Gol glavom sa polovine terena

Fudbaleri Basforda pobijedili su u Mančesteru u susretu Nortern Premijer lige ekipu Junajteda rezultatom 3:1, ali je ova utakmica sedmog engleskog ranga zbog drugog razloga došla na naslovnice svjetskih medija.

Basford - Screenshot

Naime, na meču odigranom na Broadhurts Parku postignut je jedan od najluđih golova koji su postignuti ove godine, pišu “Nezavisne“.

Igrač domaće ekipe je u 62. minutu očistio jednu loptu sa svoje polovine, a na drugoj strani terena dočekao ju je Basfordov igrač Stefan Galinski i glavom poslao prema protivničkom golu.

Junajtedov golman Kameron Belford izašao je na ivicu šesnaesterca i pogrešno procijenio loptu koja ga je prevarila te nakon odskoka završila u mreži.

Inače, bio je to pogodak za 2:1 vođstvo gostiju nakon što su prije njega pogađali Ovolabi za domaće i Ričards za goste. Konačnih 1:3 postavio je Grantam u sudijskoj nadoknadi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh