Fudbal

UEFA razmišlja da oduzme Istanbulu finale Lige šampiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra da iz Istanbula “izmjesti” finale Lige šampiona za sljedeću godinu zbog političke situacije u Turskoj, izjavio je potpredsjednik te organizacije Mišel Uva.

No image - Haber.ba

Sve je veći broj onih koji žele da, iz bezbjedonosnih razloga, promjene domaćina finala za “ušati trofej” u trenutku kada turska vojska vrši operacije protiv Kurda na sjeveru Sirije.

Držat ćemo se autonomije i nezavisnosti u sportu, ali sigurno ne možemo da zamijenimo Ujedinjene nacije, Evropsku uniju, države, diplomate, ambasadore i ostale policijske institucije. Poslije toga, odluka biće donijeta u saradnji sa Izvršnim odborom i predsjednikom UEFA“, rekao je Uva za Tutomerkato.

UEFA je već odredila domaćine finala Lige šampiona za naredne tri sezone, pa će tako Sankt Peterburg biti organizator 2021, Minhen 2022, a London 2023. godine, javlja “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh