Fudbal

Historijski uspjeh FC Mostar Stari Grad Staklorad

Futsaleri Mostar Stari Grad Staklorad plasirali su se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka, čime će Bosna i Hercegovina prvi put nakon 2013. godine imati ekipu u toj rundi.

FC Mostar Stari Grad Staklorad - Vlada HNK

Tim povodom dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a, upriličio je prijem za igrače i Upravu kluba u zgradi Vlade, tokom kojeg su razgovarali o uspjehu kluba i nastavku takmičenja, saopštili su u utorak iz tog ministarstva.

Ekipa Mostar SG Staklorad u Sloveniji je ostvarila veliki uspjeh, kako za sami klub i grad Mostar tako i za Bosnu i Hercegovinu, plasirajući se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka. Mostarci su remijem i rezultatom 1:1 u utakmici s KMF Ekonomac Kragujevac osvojili treće mjesto u Grupi 1 Glavne faze Lige evropskih prvaka u futsalu.

Resorni ministar Hadžović čestitao je prvacima BiH na povijesnom uspjehu te poželio mnogo sreće u nastavku takmičenja, istaknuvši kako je velika čast imati klub među 16 najboljih u Evropi.

“Usprkos povredama te znatno manjim novčanim sredstvima u odnosu na ostale ekipe iz takmičenja, uz veliku želju, vrijedan rad i trud, uspjeli ste ostvariti povijesni rezultat za naš grad i domovinu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je ministar.

Predsjednik kluba Mostar SG Staklorad, Amer Bajgorić, članovi Uprave kluba, kapetan Mario Aladžić, kao i prisutni igrači zahvalili su resornom ministru i Ministarstvu na cjelokupnoj podršci tokom takmičenja, ali i svih prethodnih godina rada i djelovanja kluba, naglasivši kako im je podrška organa vlasti i građana veliki motivator za ostvarivanje uspjeha.

Ministar Hadžović istakao je kako je od suštinske važnosti i jedan od prioriteta Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a podržavati uspješne sportske priče u tom kantonu i BiH, promovirati sport među mlađim generacijama te stvarati zdravije društvo, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh