Fudbal

Zmajevi na čekanju: UEFA objavila novu listu protivnika BiH u baražu za EURO

Treba napomenuti da će konačna lista učesnika play-offa biti poznata u novembru

Odigrane su prve utakmice 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, nakon kojih je došlo do promjena na tabelama u pojedinim grupama.

Iako fudbalska A reprezentacija BiH večeras nije igrala, rezultati večerašnjih mečeva svakako su vezani i za naš državni tim.

Kao što je poznato Zmajevi su izborili baraž, a kako ne stoje dobro u kvalifikacijama, posljednja opcija u lovu na EURO je play-off Lige nacija (baraž).

Prema trenutnoj situaciji fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će play-off Lige B. UEFA je večeras ažurirala listu učesnika baraža, i to prema trenutnoj situaciji i poretku na tabelama u svim grupama.

Na osnovu trenutnog poretka u kvalifikacijama, rivali BiH u play-offu bili bi Vels, Slovačka i Sjeverna Irska. U odnosu na raniju listu, Mađarska je trijumfom protiv Azerbejdžana preuzela drugo mjesto u Grupi E, a za mogućeg rivala BiH “poslao” Slovačku.

Treba napomenuti da će konačna lista učesnika play-offa biti poznata u novembru nakon što se odigra posljednje kolo kvalifikacija za EURO. Nadamo se da će Zmajevi u posljednja tri meča uspjeti dohvatiti drugu poziciju u našoj grupi i da neće ni igrati baraž…

Učesnici play-offa prema trenutnom stanju

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/Izrael/Rumunija

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Slovačka i Sjeverna Irska

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Rumunija

Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Žrijeb baraža bit će obavljen 22. novembra. Polufinalne utakmice utakmice igraju se 26. marta 2020, a finalne 31. marta 2020. godine,piše Faktor


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh