Fudbal

Portugal rutinski sa Luksemburgom, Česi preokretom do pobjede nad Englezima

Večeras je odigrano sedam utakmica sedmog kola kvalifikacija za EURO.

Češka - Agencija

Grupa A je donijela utakmice Češke i Engleske, te Crne Gore i Bugarske.

Češka je preokretom došla do pobjede protiv Engleske rezultatom 2:1. Obje selekcije su razmijenile po jedan pogodak u prvih 10 minuta, a prvo je povela Engleska pogotkom Kanea iz penala u petoj minuti. Česi su poravnali četiri minute kasnije golom Brabeca, da bi konačnu pobjedu domaćinima donio Ondrasek u 85. minuti susreta.

U drugom meču ove grupe snage su odmjerili Crna Gora i Češka, a susret je azvršen bez golova 0:0.

Portugal je u okviru grupe B na svom terenu savladao Luksenburg sa 3:0 i tako upisao važnu pobjedu.

Portugalci su poveli u 16. minuti golom Silve, da bi na 2:0 povećao Ronaldo u 65. Konačan rezultat 3:0 postavio je Guedes u 89. minuti susreta.

Ovom pobjedom Portugal je došao do 11 bodova, četiri više u odnosu na drugoplasiranu Srbiju.

U drugoj utakmici grupe B Ukrajina je ostvarila sigurnu pobjedu nad nemoćnom Litvanijom rezultatom 2:0.

Pobjedu Ukrajincima donio je Malinovsky sa dva postignuta pogotka iz 28. i 28. minute za novu pobjedu svoje selekcije koja zauzima čvrstu prvu poziciju sa 16 osvojenih bodova i gol razlikom 13:1.

Večeras je bila jako čudna noć u grupi H. Naime odigrane su tri utakmice, ali su ukupno viđena svega tri gola. Naime, minimalne pobjede od 1:0 su ostvarile reprezentacije Andore i Francuske protiv Moldavije, odnosno Islanda, dok je Turska u posljednjim minutama uspjela doći do pobjede nad Albanijom.

Andora je do pobjede došla golom Valesa u 63. minuti utakmice, a dodatna olakšavajuća okolnost bila je što je Moldavija igrala sa igračem manje pa su domaćini sigurno iskoristili igrača više. Francuska je savladala Island zahvaljujući pogotku Olivera Girouda, koji je tako ‘zabetonirao’ prvo mjesto u grupi H za svoje reprezentaciju. Reprezentacija Turske do tri boda došla je u finišu susreta, a strijelac jedinog gola bio je Tosun, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh