Fudbal

Selektor Finske i Teemu Pukki uvjereni u pobjedu protiv Zmajeva u Zenici

Selekcija Finske sinoć je stigla u Zenicu, a pred večerašnji trening na Stadionu Bilino polje pres-konfrenciju održali su selektor Markku Kanerva i fudbaler Teemu Pukki.

Markku Kanerva i Teemu Pukki - Fena

Kanerva je kazao da su pripreme za sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine tekle uobičajenim tokom.

Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujemo tešku utakmicu, jer igramo s reprezentacijom koja je, praktično, sedam utakmica na domaćem terenu igrala bez poraza. Očekujemo neizvjesnu utakmicu – kazao je Kanevra, kojem je od bh. novinara sugerirano da je njegovom timu dovoljan i remi da nastavi uspješan kvalifikacijski put.

Svaka je utakmica specifična za sebe. Naravno, mi težimo pobjedi u svakoj utakmici i nadam se da ćemo pobijediti i sutra, a onda i Armeniju. Nadam se da će nakon sutrašnje utakmice naša pozicija biti još bolja – kazao je Kanevra.

Na pitanje šta bi za njih značio poraz te da li bi remi ili njihova pobjeda, praktično, značila i plasman na Evropsko prvemnstvo 2020. godine, finski je selektor kazao da se svašta može desiti.

Ovo je fudbal, ali naš je cilj da u zadnje tri utakmice osvojimo šest bodova – najavio je Kanevra.

O situaciji koliko će finskom timu sutra posao olakšati činjenica da neće igrati najbolji strijelac i kapiten bh. tima Edin Džeko, Kanevra je izrazio žaljenje što bh. kapiten neće igrati.

Svima su nam poznate njegove kvalitete kao napadača i koliko on znači za bh. tim. Ali, siguran sa da će selektor Robert Prosinečki naći dostojnu zamjenu. Mi se moramo skoncentrisati na naš napad, ali i na odbranu – istakao je Kanevra, te dodao kako je svjestan da će svaki igrač koji bude igrao umjesto Džeke težiti da ispuni očekivanja.

Napadača engleskog Norwicha Pukkija, koji je u prvom meču i pobjedi Finske s 2:0 bio ključni igrač svog tima, bh. novinari upozorili su kako će, sada, na njega biti usmjerena dodatna pažnja bh. odbrane.

Imali smo situaciju kada smo pobijedili kod kuće, ali sutra će borba biti teška. Mi ćemo igrati našu igru i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat – kazao je Pukki.

Na pitanje o svom suigraču iz Norwicha, bh. fudbaleru Mariju Vračniću, te da li se kod njega raspitivao o igri bh. tima, Pukki je s osmijehom kazao da su zaista dobri prijatelji.

Da, postavio sam mu mnogo pitanja o reprezentaciji i utakmici, ali mi ništa nije htio reći. Sigurno će i on pratiti utakmicu, ali nadam se da ću se ja u Norwich vratiti s pobjedom – kazao je Pukki.

Pukki je dodao da je Italija odličan tim, da je Armenija težak rival, ali je svojom izjavom, na neki način, odao priznanje bh. timu, kazavši da će sutrašnja utakmica biti najveći test za njih.

Tabela grupe J nakon šest odigranih utakmica: Italija 18, Finska 12, Armenija 9, BiH 7, Grčka 5 i Lihtenštajn 1 bod, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh