Fudbal

Holanđani jedva spasili “živu glavu”, Hrvatska deklasirala Mađarsku na Poljudu

Odigrano je još osam utakmica sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine i saznali smo prvog učesnika kontinentalnog takmičenja, a to je Belgija koja je rezultatom 9:0 savladala San Marino.

Bruno Petković - Twitter

Derbi ove runde takmičenja odigran je na splitskom Poljudu gdje je Hrvatska dočekala Mađarsku i rezultatom 3:0 osvetila se za poraz u prvom duelu.

Niti u jednom trenutku nije se postavljalo pitanje ko će do trijumfa u ovom meču. Od samog starta Vatreni su krenuli furiozno i na vrijeme riješili pitanje pobjednika.

Već u petoj minuti Luka Modrić koristi grešku gostiju i dovodi Hrvatsku u vodstvo, a do kraja poluvremena Bruno Petković sa dva gola stavlja tačku na susret, piše “SCsport“.

U nastavku je moglo biti i ubjedljivije pošto je Ivan Perišić promašio jedanaesterac. Ovom pobjedom Hrvatska je zakoračila na Euro.

Belgija je rezultatom 9:0 slavila protiv San Marina i tako postala prva selekcija koja je osigurala svoje mjesto na Euru. U istoj grupi Rusija je s 4:0 savladala Škotsku i došla na korak od plasmana, za šta će joj biti potreban jedan bod do kraja.

Regionalni okršaj odigrali su Sjeverna Makedonija i Slovenija, a domaćin je slavio rezultatom 2:1, dok su pobjede upisale i Austrija nad Izraelom 32:1) te Poljska u Latviji (0:3).

Holandija se u finišu spasila protiv Sjeverne Irske i preokrenula rezultat, tako da je sada mnogo bliže Eura. Konačan rezultat bio je 3:1, a sve golove domaćini postigli su nakon 83. minute.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Grupa C:

  • Holandija – Sjeverna Irska 3:1

Grupa E:

  • Hrvatska – Mađarska 3:0
  • Slovačka – Vels 1:1

Grupa G:

  • Latvija – Poljska 0:3
  • S. Makedonija – Slovenija 2:1
  • Austrija – Izrael 3:1

Grupa I:

  • Belgija – San Marino 9:0
  • Rusija – Škotska 4:0

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh