Fudbal

Messiju nedostaje Ronaldo: “Volio bih da je ostao u Realu”

Lionel Messi, najbolji fudbaler Barcelone, priznao je da mu nedostaje rivalstvo sa Cristianom Ronaldom iz vremena kada je Portugalac nosio dres Real Madrida.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi - Nezavisne.com

Messi žali što je Ronaldo ljeta 2018. godine prešao iz Reala u Juventus za 100 miliona eura i tako okončao borbu u Španiji dvojice najboljih fudbalera današnjice.

“Volio bih da je Ronaldo nastavio u Realu. Klub iz Madrida ima dugu historiju, puno trofeja i stalno se bori za nove, ali kada ga napusti igrač kao što je Cristiano to se osjeti. Svaki klub bi isto tako”, rekao je Messi za katalonski radio RAC.

Messi je nedavno osvojio FIFA nagradu za najboljeg fudbalera, upravo ispred Ronalda i defanzivca Liverpula Virgila van Dijka.

“Da li postoji rivalstvo oko Zlatne lopte? Nikada nisam razmišao o tome, kao i da li ću imati više nagrada od Ronalda”, naveo je Argentinac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh