Fudbal

“Moramo uzeti svih šest bodova u susretima sa Finskom i Grčkom”

Miralem Pjanić je u nedjelju navečer po ko zna koji put dokazao svjetsku nogometnu klasu. U utakmici između Intera i njegovog Juventusa, koju je gledalo više od pola planete, naš Mire je odveo Staru damu do važne pobjede (2:1), a ujedno i do prvog mjesta u Seriji A.

Miralem Pjanić - N1

Prvo je Mire maestralno asistirao Paulu Dybali kod vodećeg gola za Juventus, da bi u drugom dijelu vodio svoj tim do važnog trijumfa nad u ovom trenutku jedinim konkurentom za novi Scudetto.

Pjanić je u tom meču dokazao svoju potpunu genijalnost, da je s razlogom proglašen za jednog od najboljih igrača susreta, a italijanske i svjetske novinare još jednom „natjerao“ da ga proglase – nogometnim čarobnjakom iz Bosne i Hercegovine.

Miralem je početkom sedmice među prvim reprezentativcima Bosne i Hercegovine stigao u Sarajevo, a u popodnevnim satima dao je intervju za “Radio Sarajevo” u kojem je, između ostalog, govorio o Juventusu, Ligi prvaka, kvalifikacijama za Euro, povredi Edina Džeke…

– Miraleme, uvijek kada treba dokažete da ste najbolji…

Pokušavamo biti najbolji… To mi je i posao, da budem među najboljim igračima svijeta. I zadovoljan sam kako ide.

– Moramo priznati da ste u nedjelju navečer baš „povukli“ Juventus do važne pobjede nad Interom.

Sve je išlo kako treba. Zasluženo smo pobijedili Inter sa 2:1 i konačno došli na prvo mjesto u Seriji A. Mislim da je naša ekipa definitivno najbolja u Italiji, želimo biti u vrhu tabele i od nedjelje smo tu gdje nam je i mjesto.
Miralem Pjanić u razgovoru za Radiosarajevo.ba – undefined

– Još ranije ste rekli da je napad na sve trofeje ove sezone cilj Juventusa. U Seriji A ste konačno prvi, a i u Ligi prvaka ste već istakli kandidaturu za naslov.

Ići ćemo na sve trofeje, naravno, to je i cilj Juventusa. Ovo je klub koji je među tri, četiri najbolja kluba na svijetu. Ciljevi su nam visoki, ne samo ove sezone, već svake… Želimo osvojiti sve trofeje i jurišat ćemo na to i ove godine.

– Trofej Lige prvaka je Vaša najveća želja?

Biti šampion Lige prvaka i podići taj trofej, to je moj san. Nadam se da ću to ove godine i ostvariti.

– U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Očekuju nas dva važna duela protiv Finske i Grčke. Kazali bismo odlučujuća ako želimo ostati u utrci za drugo mjesto koje direktno vodi na Euro?

Bit će teško, obje utakmice su važne. Jedino nas šest bodova mogu vratiti u utrku za drugo mjesto. Moramo vjerovati u sebe. To je jedini plan uspjeha. Neće biti lako, ali znamo da možemo. Istina, u ovim kvalifikacijama nismo pokazali mnogo, jer smo imali previše kikseva. Da se sada ne vraćamo na to… Moramo uzeti svih šest bodova u ova dva susreta i to nas jedino može održati u igri da se direktno sa Italijom plasiramo na naše prvo Europsko prvenstvo.

– Na kraju, kako komentirate povredu Edina Džeke, koji je u meču sa Cagliarijem (1:1) slomio jagodičnu kost. Bez Dijamanta u vrhu napada, to će biti znatno teže.

Džeko će nam definitivno mnogo nedostajati. Što je najgore, sada nemamo ni mnogo vremena da tugujemo nad njegovom povredom. No, oni koji će biti tu umjesto njega, moraju pokazati odgovornost i raditi ono što Džeko inače radi u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine – davati golove. Bez ikakve sumnje, Edin će nam mnogo nedostajati, ali na nama je da odigramo najbolje što možemo i bez njega i osvojimo tih šest bodova. Želim mu brz oporavak.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će od 18 sati na Bilinom polju u Zenici igrati protiv Finske u okviru 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

U Bosni i Hercegovini direktan prijenos meča moći ćete gledati na Novoj BH.

Pored Nove BH, još osam TV stanica će prenositi utakmicu “Zmajeva” i to: DAZN 2 Bar (Njemačka), Futbol 1 (Ukrajina), MATCH! Futbol 2, Sky Sports RED button, Sport TV5 (Portugal), SportKlub1 (Hrvatska), SportKlub1 (Slovenija) i Ziggo Sport Extra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh