Fudbal

Zbog divljanja navijača: Disciplinska komisija N/FS BiH izrekla kaznu Širokom Brijegu

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Široki Brijeg s dvije utakmice bez prisustva publike zbog navijačkih nereda tokom meča sa Sarajevom, a klub s Pecare će uz to platiti 3.000 KM.

Utakmica NK Široki - FK Sarajevo - Facebook

Susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva je bio prekinut na 22 minute zbog divljanja domaćih navijača. S tribine na kojoj su smješteni domaći navijači pogođen je Anel Hebibović, a arbitar Elvis Mujić je odlučio igrače poslati u svlačionicu.

Također, kaznu je dobio i defanzivac Širokog Brijega Petar Franjić koji je suspendovan na pet utakmica i dužan je platiti kaznu u iznosu od 500 KM, dok je pomoćni trener Sarajeva Dževad Šarić dobio tri mjeseca zabrane bavljenja nogometnom i kaznu u iznosu od 1.500 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh