Fudbal

Navijači Zrinjskog tokom susreta pljuvali i gađali čelnike FK Sarajevo

Zrinjski i Sarajevo su danas u derbiju 12. kola Premijer lige BiH na stadionu Pod Bijelim brijegom remizirali u susretu bez pogodaka, no nažalost ni ovaj meč nije mogao proći bez incidenata.

Navijači Zrinjskog - Screenshot

Naime, tokom susreta navijači Zrinjskog su gađali igrače i stručni štab Sarajeva, ali za razliku od incidenta u srijedu u Širokom Brijegu ovaj put niko nije stradao na terenu, piše “Klix“.

No, umjesto njih ovaj put su zaplatili čelnici Sarajeva. Naime, iz svečane lože čelnici kluba s Koševa su snimali navijače Zrinjskog kako bacaju tvrde predmete ka terenu, što se nije svidjelo jednom navijaču koji se popeo do svečane lože i pljunuo osobu koja je mobitelom snimala situaciju, što se jasno vidi na snimku.

No, nije sve stalo na verbalnom vrijeđanju, te su navijači mostarske ekipe i gađali delegaciju Sarajeva, ali srećom niko nije ozbiljnije povrijeđen.

Postavlja se pitanje dokle će se ovakve scene dešavati na terenima širom Bosne i Hercegovine?

Podsjetimo, prošle sezone se na ovom istom stadionu desio veliki incident nakon završetka meča kada su sa iste tribine navijači Zrinjskog uspjeli kamenom pogoditi pomoćnog trenera Sarajeva Muhameda Džakmića koji je doživio potres mozga.

Čelnici Zrinjskog kao organizatori utakmice tada su u potpunosti zakazali, a očito vidimo da se situacija nije popravila.

Zaista je neobjašnjivo i neoprostivo da navijači mogu bez problema doći do svečane lože u kojoj bi trebali sjediti sportski prijatelji iz redova gostujuće ekipe i raditi šta god požele.

Zakazali su organizatori utakmice, zaštitarska agencija, policija, ali i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji je nakon incidenta na Pecari prije tri dana između redova poručio kako se ne može/ne želi boriti sa problemom huliganizma, fašizma i raznih drugih -izama kojima svjedočimo iz dana u dan na nogometnim terenima širom BiH.

“NS BiH je svjestan da kažnjavanje klubova nije dovoljna ni poželjna mjera za iskorjenjavanje huliganizma”, stoji, između ostalog u saopštenju krovne kuće bh. nogometa.

Krajnje je vrijeme da se zaštite najprije akteri utakmica, to jest igrači, treneri i ostalo osoblje u stručnom štabu, potom čelnici klubova na tribinama, ali i obični gledatelji i navijači koji dolaze na utakmicu kako bi uživali u fudbalu i bodrili svoju ekipu.

Jer kada se desi nešto mnogo ozbiljnije i tragičnije, bit će kasno.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh