Fudbal

Premijer liga BiH: Zrinjski ni s igračem više nije uspio slomiti otpor Sarajeva

Zrinjski i Sarajevo su podijelili bodove u derbiju 12. kola Premijer lige BiH, odigranom na travnjaku stadiona Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski - Sarajevo - Vijesti.ba

Prvo poluvrijeme je proteklo uz nekoliko pristojnih šansi na obje strane, ali mreže se nisu tresle.

Uglavnom se sve svodilo na dalekometne šuteve, ali dva vratara, Brkić i Kovačević, bili su na visini zadatka. Posebno se to odnosi na golmana gostiju, koji je u nekoliko navrata fantastično intervenisao.

Nakon odmora, Zrinjski je puno agresivnije krenuo prema golu Sarajeva. Stvorili su Plemići nekoliko dobrih šansi, a Barbarić je u 50. minuti ‘bombom’ iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Jedan od ključnih detalja meča dogodio se u 65. minuti. Sudija Miloš Gigović dodijelio je crveni karton Anelu Hebiboviću, ali dojam je da to nije učinio zbog faula nad Govedaricom, već zbog prigovora.

Uslijedili su burni protesti s klupe Sarajeva, ali bordo igrač je morao u svlačionicu…

Zrinjski je potom nastavio još žešće vršiti pritisak, ali udarci Plemića su sijevali uglavnom pored gola Kovačevića.

Do kraja je ipak ostalo 0:0, što je rezultat kojim Sarajevo, uz sve okolnosti, treba biti zadovoljnije, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh