Fudbal

Liga prvaka: Suarez s dva sjajna gola donio Barceloni preokret protiv Intera

U derbiju večeri Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Inter sa 2-1 okrenuvši rezultat u drugom poluvremenu.

Barcelona - Screenshot

Inter je sjajno ušao u utakmicu. Rano je poveo, a potom imao još nekoliko prilika, međutim španski prvak je u nastavku meča okrenuo rezultat preko sjajnog Urugvajca Luisa Suareza.

Italijanski sastav je šokirao Camp Nou već u drugoj minuti kada je Lautaro Martinez zabio za goste. Nakon pogreške Busquetsa na sredini terena, lopta je stigla do Martineza koji je bio brži od Lengleta i zabio za 1-0. Martinez je imao sjajnu priliku za 2-0 u 37. minuti, ali je njegov udarac glavom obranio Marc-Andre Ter-Stegen.

Barca je izjednačila u 58. minuti sjajnim pogotkom Luisa Suareza koji je sa 16 metara volejem rasparao mrežu Handanoviča. Isti je igrač u 84. minuti na asistenciju Lea Messija preokrenuo rezultat donijevši Kataloncima prvu pobjedu u grupi.

https://youtu.be/pn1ytJ4306o

Borussia slavila u Pragu

U drugom meču iz ove grupe Borussija Dortmund je na gostovanju pobijedila prašku Slaviju sa 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Achraf Hakimi koji se upisao među strijelce u 35. i 89. minuti.

Marokanski branič, koji je u Dortmund stigao u julu prošle godine na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida, je zabio oba gola nakon brzih kontri njemačkog sastava.

Na tabeli vode Borussija i Barcelona sa po četiri boda, dok Slavija i Inter imaju po bod, prenose “Vijesti“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh