Fudbal

U Realu pronašli zamjenu za Modrića: Luka odlazi iz kluba, a stiže nova desetka!

Luka Modrić stigao je u Real Madrid u ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura. Za Real je odigrao 306 utakmica i zabio 17 golova te upisao 48 asistencija i postao jedna od najvažnijih karika španskog velikana. Kada je stigao u Madrid, kapiten Vatrenih nosio je broj 19 jer je desetka za koju je predodređen bila zauzeta.

Luka Modrić - Twitter

Odlaskom Jamesa iz kluba Modrić je dobio broj 10 koji bi uskoro mogao izgubiti. Nije tajna to da predsjednik Reala Florentino Perez traži zamjenu za 34-godišnjeg Hrvata, a prema pisanju Diario Gola, već je odlučio i ko će naslijediti broj 10.

Nasljednik hrvatskog veznjaka već je četiri godine Realov, a riječ je o 20-godišnjem norveškom napadaču Martinu Odegaardu, kojeg Real šalje po posudbama i priprema za sezone koje dolaze. Odegaard je trenutno u Real Sociedadu i ove sezone u sedam utakmica zabio je dva gola i upisao dvije asistencije te Perez upravo u njemu vidi novu desetku,prenosi Sport.

Modrić navodno igra svoju zadnju sezonu u Realovom dresu, a predsjednik je oduševljen Odegaardom, kojeg će idućeg ljeta povući s posudbe. Ipak, Modrićev nasljednik već je izazvao veliku svađu u klubu. Perez ne skriva oduševljenje, ali problem bi mladom Norvežaninu mogao predstavljati trener Zinedine Zidane jer se suprotstavio predsjedniku i ne vjeruje da je Odegaard spreman za broj 10 i ulogu koju trenutno u klubu ima hrvatski reprezentativac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh