Fudbal

Premijer liga BiH: Borac na krilima fantastičnog Vranješa pobijedio Velež

Banjalučki Borac došao je do dragocjene pobjede nad Veležom te se tako zadržao u gornjoj polovini tabele. S druge strane, Mostarci nikako da se izbave iz pozicije davljenika – i dalje su jedno mjesto iznad ‘zone ispadanja’.

Vranješ dvostruki strijelac - Mondo.ba

Domaći tim poveo je već u 16. minuti, nakon što je s bijele tačke siguran realizator bio Stojan Vranješ. No, treba naglasiti da je odluka sudije Elvisa Mujić o dosuđivanju penala ipak diskutabilna, s obzirom da je dojam da se faul desio ispred šesnaesterca…

Velež je nakon toga pokušao na sve načine doći do egala, što je Mostarcima pošlo za nogom u samom finišu poluvremena, kada je Brandao izjednačio.

Ipak, nakon odmora Rođeni su se potpuno raspali. Jovanović je svoj prvjenac za Borac postigao u 57. minuti nakon kornera, da bi tačku stavio Stojan Vranješ majstorskim pogotkom u 74. minuti… Prethodno je Kajkut propustio dvije odlične prilike.

Na koncu, susret je zaključen rezultatom 3:1. Borac se predstavio u dobrom svjetlu, Velež bez hospitalizovanog trenera Feđe Dudića nije djelovao kao ekipa iz nekoliko prethodnih utakmica, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh