Fudbal

Čelik izvukao bod na Bilinom polju

Čelik i Sloboda odigrali su utakmicu bez golova na Bilinom polju u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a golman Pavlović je imao neke odlične intervencije kojima je spasio domaće.

FK Čelik - Sport1.ba

Na početku utakmice viđen je dobar ritam, ali oba kluba su bila loša u završnici, tako da se dugo čekalo na prvo pravo uzbuđenje. Bilo je akcija koje su obećavale, ali većina ih je završavala loše, poput one iz 29. minute kada je Muratović veoma loše centrirao, piše “SCsport“.

Ristić je u 30. minuti izblokiran. Sloboda je imala ogromnu šansu u 33. minuti. Prvo je Pavlović odbranio Bekriću, a nakon toga je lopta došla do Muratovića, koji je izblokiran. Do kraja prvog dijela opet je uslijedio period vez većih šansi.

Dobar tempo viđen je i na početku drugog dijela, ali ponovo je zakazala završnica. Mahmutović je u 57. minuti uputio dobar udarac. Bekrić je u 67. minuti bio u ogromnoj šansi, ali Pavlović je još jednom izašao kao pobjednik. Jamak je u 70. minuti šutirao malo pored gola.

Čelik je izveo dobru akciju u 74. minuti, a Mahmutović je iz dobre situacije šutirao daleko preko gola. Vrhovac je glavom šutirao preko gola u 87. minuti, a nedugo nakon toga Buljić je bio u dobroj prilici, ali sviran je ofsajd zbog čega su protestvovali gosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh