Fudbal

Liverpool ponovio ono što je uspjelo samo Chelseaju

Liverpool je danas slavio na gostovanju kod Sheffield Uniteda 0:1. Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti kada je Wijnaldum pucao, a golman domaćina Henderson loše reagirao i kroz ruke propustio loptu u mrežu.

No image - Haber.ba

Liverpool je time upisao i sedmu pobjedu u isto toliko kola. Takav start nije pošao za rukom čak ni prošlogodišnjem Cityju. Jedini klub koji je upisao toliko dominantan start otkako se igra Premiership bio je Chelsea u sezoni 2005./06. Pod vodstvom Josea Mourinha Bluesi su tada pobijedili u prvih devet susreta te premoćno osvojili ligu.

Drugi put velik pothvat

Zanimljivo, Liverpool je već jednom ostvario ovakav pothvat. Bilo je to u sezoni 1990./91., jednoj od posljednjih sezona “stare engleske lige” kada su pobijedili u prvih osam susreta.

Ono što može zabrinuti fanove Redsa je činjenica da ni takav start nije bio dovoljan za naslov te su na kraju sezone morali stisnuti ruku Arsenalu. Podsjećamo, Liverpool čeka na naslov od 1990. godine.

Ima osam bodova i jednu utakmicu više od Manchester Cityja, najvećeg konkurenta za naslov. Sada im predstoji izrazito težak raspored u kojem kod kuće dočekuju Leicester i Tottenham te gostuju kod Uniteda u Manchesteru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh