Fudbal

Milan ponovo razočarao svoje navijače: Belotti sa dva gola srušio Rossonere

Poraz Milana u Torinu.

No image - Haber.ba

Fudbaleri Torina savladali su večeras u posljednjoj utakmici petog kola Serije A Milan sa 2:1 na svom terenu.

Bila je ovo utakmica sa fantastičnom završnicom, sa dvije kolosalne prilike Milana i jednom Torina, a na kraju je ostalo 2:1.

Poveo je Milan u 18. minutu golom Piateka iz penala. Dugo je Milan držao to vodstvo, imao i neke prilike, ali do 72. minute rezultat se nije mijenjao. A onda rapsodija u samo četiri minute.

Prvo Andrea Belotti u 72. minutu pogađa za 1:1 uz velike proteste domaćih koji su smatrali da je bio faul u začetku tog napada. Zbog svega toga Pepe Reina je na klupi dobio crveni karton od sudije Marca Guide. Gledao se i VAR, a onda kad je utakmica nastavljena potpuni preokret. Ponovo je strijelac bio Marco Belotti koji makazicama pogađa za 2:1.

I finiš donosi nevjerovatnu dramu. Prvo Kessie ima sjajnu šansu, sve je lijepo uradio, primio loptu na prsa, izbacio čuvara, ali je onda prebacio gol sa svega par metara. Uzvratio je u narednom napadu Simone Zaza. Krenuo je da zaobilazi Donnarummu, ali se okliznuo, te ga je uhvatio grč, međutim utakmica se nije prekidala.

Milan je došao do šanse. Suso je imao kolosalnu priliku, ali je Sirigu odbranio taj šut i tada je bilo jasno da pobjeda ostaje u Torinu.

Torino sada ima devet bodova iz pet mečeva, dok je Milan 13. sa šest bodova, ali u pet kola imaju samo tri postignuta gola što svakako može da brine sve navijače Rossonera, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh