Fudbal

VELEŽ golovima Brandaa slavio protiv lidera prvenstva i osvojio tri važna boda

Danas je u Mostaru odigrana utakmica 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Velež i FK Tuzla City, koja je ovo kolo dočekala kao lider prvenstva. Nakon 90 minuta sportske borbe na terenu,

Rođeni su upisali veoma važnu i zasluženu pobjedu rezultatom 2:1. Dvostruki strijelac bio je Brandao!

Rođeni su danas istrčali u sljedećem sastavu: Bobić – Dario, Zvonić, Manev, Urdinov – Hasanović, Zeljković, Ćosić, Vehabović – Brandao, Fajić. Na klupi su bili: Bogdanović, Mandžuka, Osmić, Cvijanović, Samardžić, Behram i Kalezić.

Za FK Tuzla City danas su igrali: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejnović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris Kobie, Zlatković. Na klupi su bili Muminović, Ramić, Kovčić, Stjepanović, Burić, Terzić, Mešinović.

Rođeni su od prve minute krenuli jako prema golu gostiju, gdje su se samo redale prilike. Prvo Zeljković u 6. minuti, zatim Ćosić u 8. minuti, da bi golman Fejzić sjajnom odbranom zaustavio udarac Fajića u 13. minuti. Nakon toga Dario je probao svoj udarac u 16. minuti, ali lopta odlazi preko gola.

U 21. minuti Vehabović je imao priliku da se upiše u strijelce, ali bez uspjeha. U 24. minuti Fajić se opet našao u šansi, ali Fejzić opet brani. Gosti su prvi put zaprijetili u 26. minuti preko Kojića, nakon prekida, ali lopta ide preko gola.

I kako to u fudbalu bude, kada se promaši puno prilika, slijedi kazna. Vojo Ubiparip u 39. minuti šutira sa 30-ak metara i pogađa sami donji ugao gola Veleža, za vodstvo gostiju. Nakon gola, Brandao je pokušao u 43. minuti da zatrese mrežu, ali lopta u prvom poluvremenu jednostavno nije htjela u gol. Tako se na odmor otišlo sa vodstvom Tuzla Cityja. 1:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Gosti su u 50. minuti zaprijetili preko Crnkića, ali je Bobić na pravom mjestu. Fajić je šutirao u 52. minuti, ali pored gola. U 55. minuti dobra akcija Veleža, Brandao je uposlio Ćosića, koji je pokušao povratnom loptom, ali odbrana Tuzle izbija u korner.

U 58. minuti izvršena je prva izmjena u timu Veleža, Behram je zamjenio Zvonića, čije je mjesto u odbrani zauzeo Zeljković. Upravo je Behram šutirao u 64. minuti, nakon što mu je Fajić odigrao povratnu, ali odbrana gostiju blokira i lopta odlazi u korner.

Ipak, napadi Veleža su urodili plodom u 65. minuti, kada je Brandao pogodio za 1:1, a u 69. minuti opet Brandao pogađa za potpuni preokret Veleža i ludilo na tribinama. Gosti nakon toga reaguju tako da je u igru ušao i drugi napadač, Ramić.

Nakon toga, u 77. minuti Fajić je imao priliku da se upiše u strijelce, ali Fejzić brani. Gosti su probali da naprave prititsak pred golm Bobića, ali je odbrana na čelu sa njim sve uspješno rješavala. U 87. minuti umorni Dario je napusti igru, a ušao je Cvijanović.

Pred sami kraj, velikim aplauzom pozdravljen je Brandao, koji je ustupio mjesto Kaleziću. Do kraja utakmice, Rođeni su uspjeli sačuvati svoj gol, te su tako upisali veoma važnu i potpuno zasluženu pobjedu i nova tri boda.

BRAVOOO ROĐENIII!!!

Zrinjski je sa 3:0 u gostima bio bolji od Slobode. Prvo je Rustemović u 42. iz penala donio vodstvo mostarskom timu, a Gojković i Čurjurić u 48. i 66. su potvrdili nova tri boda.

Radnik je kod kuće sa 2:1 bio bolji od Čelika. Sve se desilo u prvom poluvremenu, gdje je postavljen i konačan rezultat. Maksimović je doveo Radnik u vodstvo u 4. minuti, da bi Dedić u 15. izjednačio. U 33. minuti Maksimović ponovo pogađa za visoko peto mjesto svoje ekipe.

Danas se igraju još susreti Sarajevo – Borac (18:00), Široki Brijeg – Mladost DK (19:00) i Željezničar – Zvijezda 09 (20:00).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh