Fudbal

FIFA nagrade: Klopp najbolji trener svijeta

U slavnoj milanskoj Skali održava se FIFA izbor najboljih u 2019. godini, a nagrade su, očekivano, osvajali najviše fudbaleri Liverpoola.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Redsi su osvojili šesti trofej Lige prvaka u historiji, a Jurgen Klopp je tako, sasvim očekivano, dobio nagradu za najboljeg trenera na svijetu.

U konkurenciji su bili još i Mauricio Pochettino i Pep Guardiola, no Nijemac je pobijedio konkurente iz Premier lige.

Šta da kažem. Moram se početi zahvaljivati svima, a prva će biti moja porodica. Moram se zahvaliti i svom timu, jer trener je dobar onoliko koliko je i njegov tim“, rekao je ukratko Jurgen Klopp.

Najbolji golman svijeta prema FIFA-i za 2019. godinu je Liverpoolov Alisson Becker, dok je Mađar Daniel Zsori postigao najljepši pogodak sezone i osvajač je ‘Puskas nagrade’.

Vrijedi napomenuti da je članica reprezentacije SAD-a, Megane Rapinoe, najbolja fudbalerka svijeta za 2019. godinu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh