Fudbal

Dijamant: Džeko donio pobjedu Romi u sudijskoj nadoknadi!

U okviru četvrtog kola Serije A Roma je podijelila Bolonju rezultatom 2:1.

Edin Džeko - SCsport.ba

Roma je u prvom poluvremenu imala veći posjed lopte i nešto bolju igru, ali su mreže mirovale do odlaska na odmor. I u nastavku je “Vučica” bila konkretnija, a do pogotka je došla u 49. minuti kada je strijelac bio Aleksandar Kolarov. Srbijanac je postigao prelijep gol, a njegov šut odsjeo je u lijevim rašljama domaćeg gola,prenosi Avaz.

Ipak, Bolonja je vrlo brzo došla do izjednačenja. Kolarov je oborio jednog domaćeg igrača u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na bijelu tačku. Nikola Sansone (Nicola) mirno je realizirao penal preciznim šutem uz desnu stativu za 1:1.

I kada se činilo da će ekipe podijeliti bodove, na scenu je nastupio je Edin Džeko koji je mrežu domaćina pogodio u 94. minuti. Dijamant je u 62. minuti zaradio je i žuti karton.

Treba reći da je Roma završila meč s igračem manje, pošto je u 85. minuti Đanluka Manćini (Gianluca Mancini) dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta.

Napoli je u gostima upisao sigurnu pobjedu protiv Leče (4:1), dok je Sampdorija na svom terenu minimalno porazila Torino (1:0).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh