Fudbal

Liga prvaka: Barcu spasio Ter Stegen, Mertens i Llorente srušili Liverpool

Nakon dva remija u dva prva večerašnja duela, odigrano je i preostalih šest susreta 1. kola Lige prvaka.

Napoli - Screenshot

Jedan od derbija, Borussia Dortmund – Barcelona, okončan je nepopularnim rezultatom (0:0).

Borussia je, doduše, imala svoje šanse da sruši katalonskog giganta. Marcu Reusu u 57. minuti Marc-Andre ter Stegen odbranio je jedanaesterac, a desetak minuta prije kraja Julian Brandt je pogodio prečku. Nijemci su imali još nekoliko izglednih prilika, ali Fortuna je bila na strani Barce, kod koje je u drugom poluvremenu ušao Leo Messi, pišu “Vijesti“.

Napoli je srušio aktuelnog prvaka Evrope s minimalnih 1:0 na svom San Paolu. Ključni detalj susreta desio se u 82. minuti meča, kada je udarcem s bijele tačke mrežu Liverpoola zatresao Dries Mertens. Prethodno je Callejon fauliran u šesnaestercu Redsa.

Prednost domaćina udvostručio je novi fudbaler Napolitanaca, iskusni Fernando Llorente, koji je u nadoknadi iskoristio veliku grešku odbrane Liverpoola.

Valencia je ostvarila važnu pobjedu u Londonu. Šišimiši su slavili trijumf neobičnim pogotkom Rodriga u 74. minuti, koji je praktično jedva okrznuo loptu nogom nakon ubačaja Pareja iz slobodnog udarca. Chelsea je mogao izbjeći poraz, ali dvije minute prije kraja Ross Barkley je promašio penal.

Prava golijada viđena je u Austriji, gdje je Salzburg, uz hat-trick Halanda, slavio sa ubjedljivih 6:2 nad Genkom. Smail Prevljak nije bio ni na klupi austrijskog prvaka, piše SCsport.

U Amsterdamu je prvak Holandije nadigrao Lille, slavio s 3:0 i krenuo s tri boda u grupnu fazu.

Promes je u 18. minuti bio strijelac vodećeg gola za Ajax, a u nastavku Alvarez i asistent kod prvog gola, Tagliafico, ovjeravaju trijumf domaće momčadi.

Timo Werner je u Lisabonu srušio Benficu (2:1) i sa dva gola donio tri boda Leipzigu u grupi G. Haris Seferović je postigao utješni gol za Portugalce.

Rezultati 1. kola Lige prvaka:

Grupa E

  • NAPOLI – LIVERPOOL 2:0
  • SALZBURG – GENK 6:2

Grupa F

  • INTER – SLAVIA 1:1
  • BORUSSIA – BARCELONA 0:0

Grupa G

  • LYON – ZENIT 1:1
  • BENFICA – LEIPZIG 1:2

Grupa H

  • AJAX – LILLE 3:0
  • CHELSEA – VALENCIA 0:1

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh