Fudbal

Emir Spahić se oporavlja od saobraćajne nesreće: Očekuje li ga operacija?

Nekadašnji kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić (39) oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon teške saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila 30. avgusta.

Emir Spahić - Sport1.ba

Emir je stabilan, sve ide svojim tokom, od višestrukog prijeloma rebara do karlice. Tu je bitan faktor vrijeme. Bit će on dobro, samo je pitanje vremena. Njegov organizam je trenutno u procesu oporavka – saznaje “Avaz” u KCUS-u.

Problem tromb

Kad se Spahićev organizam još malo oporavi, ljekarski tim će donijeti odluku o nastavku liječenja. Podsjetimo, Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze, odnosno tromba koji se nalazi u bubrežnoj veni.

Ljekarski tim trombozu razbija injekcijama, jer zbog povrede pluća još nije moguća operacija, inače bi taj tromb bio izvađen operativnim zahvatom.

Postoji mogućnost da se tromb istopi injekcijama – objašnjava sagovornik, te dodaje:

Ako bubreg ne profunkcionira u nekom normalnom roku, onda će morati biti obavljena operacija. A pitanja je koliko on i sada radi, odnosno da li su i koliko terapije dale rezultat. Trenutno, zbog stanja njegovog organizma, nije moguće raditi testiranje u kojim postocima ili da li uopće funkcionira taj bubreg.

Intenzivna njega

Ako bubreg obavlja manje od deset posto svojih funkcija, onda se on vadi, jer u tom slučaju luči neželjene supstance.

Emir je i dalje na intenzivnoj njezi, tako da mu pristup imaju samo roditelji – informiše izvor s KCUS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh