Fudbal

Ispovijest fudbalske zvijezde: “Imao sam pare, živio kao kralj, bio sam idiot”

Ovaj 32-godišnjak vratio se u Italiju i pridružio se Fiorentini.

Kevin- Prince Boateng - Instagram

Kevin- Prince Boateng, fudbaler rođen u Njemačkoj, a koji je u seniorskom fudbalu branio boje Gane, nedavno je potpisao za 12. klub u karijeri.

Ovaj 32-godišnjak vratio se u Italiju i pridružio se Fiorentini.

Boateng je u Firenzu stigao iz Barcelone, gdje je boravio na posudbi. Riječ je o igraču koji nikada nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal. O razlozima je govorio u razgovoru za italijansku Repubblicu.

Bio sam idiot. Nisam gledao na fudbal kao na posao – rekao je Boateng i dodao:

Trenirao sam minimalno. Tačno onoliko koliko sam morao. Zadnji sam dolazio i prvi odlazio i vrijeme provodio s društvom. Imao sam pare, živio kao kralj. Teretanu nisam vidio. To ti kasnije utječe na karijeru -svjestan je Boateng.

Igrao je solidno u Las Palmasu, Eintrachtu, Sassuolu, danas je u Fiorentini. Rado se sjeti starih vremena na Otoku…

Kupio sam tri automobila isti dan dok sam bio u Tottenhamu. Lamborghini, Hummer i Cadilac. Nisam igrao, imao sam porodične probleme i tražio sam sreću u materijalnim stvarima. Auto te usreći na sedam dana pa bih ja uzeo za tri – otkrio je, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh