Fudbal

Ćiro Blažević: “Je*** mu mater, da sam na mjestu Begića ne bih prihvatio ostavku Prosinečkog”

Legendarni Ćiro Blažević je ostao u blagom šoku nakon što je danas Robert Prosinečki podnio ostavku na mjesto selektora naše reprezentacije.

Miroslav Ćiro Blažević - Hina.hr

Ćiro je iz Zagreba za “Avaz” dao svoj komentar oko cijele situacije i današnjeg poraza u Jerevanu od Armenije.

Je*** mu mater, da sam na mjestu Begića (Elvedin Begić, op.a.) ja ne bih prihvatio ostavku Prosinečkog – počeo je Ćiro i nastavio:

Sve što se dogodilo je malo ko očekivao. Nedavno sam sa Prosinečkim razgovarao i bio je veliki optimista da ćemo otići na Evropsko prvenstvo – kazao je “trener svih trenera”.

Istaknuo je da je fudbal čudan sport.

Vidite šta se desi. BiH odigra sjajno u Ligi nacija, ali sve je to vrlo nesigurno. Žao mi je zbog ostavke, ne samo što cijenim Roberta. Ja sam za njega sentimentalno vezan. Ali, pazite, ukoliko se desi da se njegova ostavka i prihvati, BiH će izgubiti. Iskreno, teško je sada naći tako kvalitetnog trenera i čovjeka – kratko je kazao Ćiro.

Podsjećamo, nakon današnjeg debakla u Jerevanu, Prosinečki je podnio ostavku na mjestu selektora BiH.

Postao selektor BiH u januaru 2018. godine. U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh